KNVB-delegatie voerde gesprekken in Qatar: 'Er gaan nog steeds veel zaken fout'

KNVB-delegatie voerde gesprekken in Qatar: 'Er gaan nog steeds veel zaken fout'

11-12-2021 10:04
31

Een delegatie van de KNVB heeft onlangs een bezoek gebracht aan Qatar. Als onderdeel van de UEFA-werkgroep voor mensenrechten en arbeidsrechten is er gesproken over de situatie van arbeidsmigranten, over persvrijheid en over LHBTI-rechten.

Naast de Nederlandse delegatie waren er ook vertegenwoordigers van de bonden uit Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Engeland bij. Finland en Rusland waren digitaal aanwezig. Het doel van de werkgroep, zo schrijft de KNVB in een statement, is om 'de aandacht voor het WK te gebruiken om duurzame veranderingen in Qatar te bewerkstelligen.'

Er werd ook gesproken met een aantal arbeidsmigranten, zegt secretaris-generaal Gijs de Jong (foto boven). "Ze zien het WK ook als een onderdeel van de oplossing. Tegelijkertijd gaan er ook nog steeds veel zaken fout. Zo wordt de hulp in de huishouding soms slecht behandeld en sommige bedrijven proberen de nieuwe wetgeving te ontwijken."

Later in december zal de KNVB opnieuw naar Qatar afreizen. Dan wordt er gekeken naar mogelijke faciliteiten voor de selectie voor het WK en zullen er voorbereidingen worden getroffen. Dat gaat in samenwerking met de Nederlandse ambassades, net als bij voorgaande WK's.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie