Vriends (Sparta): Jij drukt het stellig uit en daar ga ik eigenlijk wel in mee

Vriends (Sparta): "Jij drukt het stellig uit en daar ga ik eigenlijk wel in mee"

11-12-2021 23:35
31

De storm op Het Kasteel is voorlopig gaan liggen, maar Sparta is nog steeds niet uit de problemen. In de week waarin technisch directeur Henk van Stee is opgestapt zijn de Rotterdammers onder de degradatiestreep van de Eredivisie beland: Bart Vriends hoopt dat er spoedig een opvolger voor Van Stee komt.

Sparta speelde zaterdag met 0-0 gelijk tegen sc Heerenveen, maar zakte later op de avond van plek zestien naar plek zeventien, doordat concurrent Fortuna Sittard bij PEC Zwolle won. Vriends beaamt dat Sparta versterking nodig heeft, met een degradatiestrijd op komst. "Ik hoop dat ze achter de schermen al het zand opzijschuiven en snel aan de bak gaan. Want we hebben iemand nodig die nu gaat bellen en probeert de selectie te versterken, dat zou wel welkom zijn", aldus de centrale verdediger in gesprek met ESPN.

Trainer Henk Fraser hamerde eind augustus al op de noodzaak van inkomende transfers, die echter uitbleven. In januari krijgt de nog aan te stellen opvolger van Van Stee – de naam van RKC Waalwijk-directeur Mohammed Allach is al gevallen – een herkansing. "Of het pure noodzaak is? Jij drukt het stellig uit en daar ga ik eigenlijk wel in mee. Het zou heel goed zijn voor ons om een beetje kwaliteit erbij te krijgen", aldus Vriends, die vooral doelt op offensieve versterking. "Vandaag (zaterdag, red.) staan we ook als een huis, maar een gebrek aan doelpunten gaat je op lange termijn echt opbreken."