LIVE-discussie: Twente wil tegen RKC met Misidjan naar vierde plaats klimmen

LIVE-discussie: Twente wil tegen RKC met Misidjan naar vierde plaats klimmen

12-12-2021 11:43
61

FC Twente kan door het puntenverlies van SC Cambuur en FC Utrecht een flinke sprong maken op de Eredivisie-ranglijst. De Tukkers nemen het in eigen huis op tegen RKC Waalwijk, dat heel andere belangen heeft.

Twente-coach Ron Jans heeft een basisplaats ingeruimd voor Virgil Misidjan, die Dimitris Limnios naar de bank verdringt. Verder ontbreekt nog altijd de geblesseerde aanvoerder Wout Brama. Manfred Ugalde liep deze week een lichte blessure op tijdens een wedstrijd van de beloften en moet het treffen tegen RKC ook aan zich voorbij laten gaan. Als Twente wint, dan kan het ten koste van FC Utrecht en RKC naar de vierde plaats in de Eredivisie klimmen.

RKC moet het zonder Michiel Kramer stellen. De spits is niet fit genoeg. Jens Odgaard moest vrijdag nog de training voortijdig staken, maar hij kan wel starten en staat in de punt van de aanval. De Waalwijkers hebben slechts drie punten meer dan nummer zestien Fortuna Sittard en willen afstand nemen van de degradatiezone.

De opstellingen
FC Twente: Unnerstall, Troupée, Pröpper, Hilgers, Oosterwolde, Sadilek, Vlap, Zerrouki, Misidjan, Van Wolfswinkel, Rots.

RKC Waalwijk: Vaessen, Touba, Van den Buijs, Meulensteen, Buttner, Bakari, Anita, Azhil, Bel Hassani, Odgaard, Daneels