Wijndal begrijpt kritiek Perez op AZ-actie: Ik zei ook al: schiet een beetje op

Wijndal begrijpt kritiek Perez op AZ-actie: "Ik zei ook al: schiet een beetje op"

12-12-2021 19:18 Laatste update: 20:54
55

Owen Wijndal is trots op de stunt van AZ bij Ajax (1-2). Na afloop werden de extatische spelers op de foto gezet in de Johan Cruijff Arena, maar dat had van de aanvoerder niet per se gehoeven.

"Trots", reageert Wijndal na Ajax - AZ voor de camera van ESPN. De linksback was belangrijk voor zijn ploeg en gaf de assist voor de 1-2 van Zakaria Aboukhlal. "Nog even dat brommertje aan", lacht hij. "Ik wilde laten zien dat ik er nog steeds ben en dat ik nog steeds de beste linksback van Nederland ben."

Meteen na het laatste fluitsignaal poseerden de AZ-spelers voor een groepsfoto. Het zorgde voor kritiek van ESPN-analist Kenneth Perez. Wijndal: "Ik zei ook al: schiet een beetje op. Ik vond het een beetje... Het moet eigenlijk normaal zijn dat we dit soort wedstrijden winnen."

Reactie Perez
Perez begrijpt de reactie van Wijndal. "Dit is een jongen die hoger wil, die al bij het Nederlands elftal heeft gezeten. Het is natuurlijk niet de normaalste zaak van de wereld om Ajax te verslaan. Als je dan wint, ben je heel blij. Maar ik vind zo'n groepsfoto een beetje klein."