Schmidt: 'Het was ongelofelijk, hij deed het een beetje als Ibrahimovic'

Schmidt: 'Het was ongelofelijk, hij deed het een beetje als Ibrahimovic'

12-12-2021 23:09
51

PSV-trainer Roger Schmidt is erg blij met Maxi Romero na de overwinning op NEC (1-2). De Argentijnse spits gaf op fraaie wijze de assist op de winnende treffer. Die actie deed Schmidt aan Zlatan Ibrahimovic denken.

Bij ESPN vertelt Schmidt over Romero, die het veld in de 87ste minuut betrad. "Het was ongelofelijk hoe hij die assist gaf. Hij deed het een beetje als Ibrahimovic. Ik ben zó blij voor hem, omdat hij veel last heeft gehad van blessures. Voor spelers is het altijd erg moeilijk om weer terug te komen. Ik heb hem verteld dat wanneer hij zou scoren voor kerst, hij toestemming krijgt om naar zijn huis in Argentinië te gaan. De assist is alleen ook voldoende", lacht de Duitser.

Door de overwinning op NEC staat PSV nu eerste in de Eredivisie. "Na zestien wedstrijden hebben we nu 37 punten. Dat is erg veel", vindt Schmidt. "Het is niet onmogelijk om met dat puntenaantal eerste te staan. Daarom is het niet zo onverwachts."

"Het lijkt altijd makkelijk, als in de middag duidelijk wordt dat de concurrenten punten verliezen in de competitie", vervolgt Schmidt. "Je moet alleen altijd tot het laatste moment vechten. Het was een moeilijke wedstrijd, tegen een goede en dappere tegenstander. Ze vochten voor elke meter."