Schmidt liet invaller op rechtsback opereren: 'Een tactische keuze van de trainer'

Schmidt liet invaller op rechtsback opereren: 'Een tactische keuze van de trainer'

13-12-2021 07:00 Laatste update: 07:21
22

Hoewel Yorbe Vertessen het de voorbije periode veelal moet doen met invalbeurten, is hij blij met elke minuut die hij krijgt van Roger Schmidt. De aanvaller was tegen NEC verantwoordelijk voor de gelijkmaker en na de wedstrijd had hij een onderonsje met zijn trainer.

Carlos Vinícius maakte in de blessuretijd de winnende goal, waardoor PSV aan kop gaat in de Eredivisie. De blijdschap was van de gezichten van Vertessen en Schmidt af te lezen, gezien de 'reusachtige knuffel' die ze elkaar gaven. "Hij verwacht van mij dat ik iets probeer te veranderen in de wedstrijd. Dat doet wel iets met je vertrouwen", stelt Vertessen in gesprek met de NOS. "Het is altijd fijn voor de trainer dat het werkt", doelt de Belg op zijn doelpunt.

Vertessen erkent dat hij soms moeite heeft om zich te schikken in zijn rol als wisselspeler. "Maar ik ga er vaak van uit dat ik er de laatste minuten in ga komen. Ik moet blij zijn met de minuten die ik krijg, maar hoe meer, hoe beter", is de pijlsnelle aanvaller realistisch. "Ik doe altijd mijn best om de wedstrijd te kantelen."

In de slotfase van het duel liet Schmidt de Belg zelfs op rechtsback opereren. "Het was een tactische keuze van de trainer. Ik kon op die manier de hele flank bestrijken."