Borst: 'Als Ten Hag gaat, denk ik dat Ajax serieus aan Slot gaat denken'

Borst: 'Als Ten Hag gaat, denk ik dat Ajax serieus aan Slot gaat denken'

14-12-2021 06:58
163

Arne Slot werd in zijn AZ-tijd al gelinkt aan Ajax, maar stapte uiteindelijk over naar Feyenoord. Algemeen Dagblad-columnist Hugo Borst sluit echter niet uit dat de trainer uit Bergentheim alsnog in Amsterdam aan de slag gaat, mocht Erik ten Hag vertrekken bij Ajax.

Ibrahim Afellay en Theo Janssen tipten Slot onlangs al als ideale Ajax-trainer, maar Borst ziet het daadwerkelijk gebeuren ook. "Weet je wat ik denk? Ik denk dat als Ten Hag weggaat, dat Ajax serieus aan Slot gaat denken, hoor", aldus Borst in de Voetbalpodcast van het AD. "Of Ajax het aan zou durven? Volkomen schijt aan. Natuurlijk. Als je Berghuis weghaalt bij Feyenoord, waarom zou je dan de trainer niet weghalen?"

Toen Slot furore maakte bij AZ, werd al wel duidelijk dat de Ajax-leiding gecharmeerd is van hem. "Iedereen dacht altijd: dat wordt de opvolger van Ten Hag. En hij heeft dan de stap naar Feyenoord gezet. Sommige mensen zeiden: dom, had lekker op Ajax gewacht, man! Maar kijk eens eventjes wat hij doet", steekt Borst de loftrompet.

De woorden van de Rotterdamse voetbaljournalist komen op een saillant moment, vijf dagen voor De Klassieker. Feyenoord en Ajax staan derde en tweede in de Eredivisie, op één punt van koploper PSV.