'Ambitieuze plannen Nations League-plannen met UEFA- én CONMEBOL-landen'

'Ambitieuze plannen Nations League-plannen met UEFA- én CONMEBOL-landen'

16-12-2021 09:33 Laatste update: 09:42
29

De UEFA en de CONMEBOL zijn van plan om hun samenwerking te intensiveren, meldt het Braziliaanse medium GloboEsporte. De Europese en Zuid-Amerikaanse voetbalbond denken aan een gecombineerde Nations League-opzet.

Beide bonden organiseren komende zomer al een eerste officiële ontmoeting tussen de kampioenen van hun continent: Italië en Argentinië zullen strijden om de zogeheten Copa EuroAmerica, die ook in 2024 en 2028 gehouden zal worden. Mogelijk is dit de opmaat naar een verdere samenwerking. De UEFA en de CONMEBOL kijken naar een mogelijke nieuwe Nations League-opzet met 55 Europese lidstaten én de tien Zuid-Amerikaanse landen, weet GloboEsporte te melden.

Een mogelijke intercontinentale Nations League kan op zijn vroegst pas na 2024 georganiseerd worden, aangezien er tegen die tijd nog een EK én een Copa América op de planning staan. Voordat het zover is, gaan de Europese landen hun derde Nations League-cyclus afwerken. Onder meer Nederland krijgt donderdag te horen welke tegenstanders het in juni en september zal treffen.