Pikante terugkeer Berghuis en Antony treft Malacia: vijf Klassieker-sleutelduels

Pikante terugkeer Berghuis en Antony treft Malacia: vijf Klassieker-sleutelduels

18-12-2021 12:00 Laatste update: 19-12-2021 12:30
91

De eerste Klassieker van het seizoen staat voor de deur. Feyenoord neemt het zondag - in een lege Kuip - op tegen Ajax. De aartsrivalen hebben na zestien wedstrijden elk 36 punten in de Eredivisie, waardoor de belangen groot zijn. VoetbalPrimeur zoomt in op vijf sleutelduels.

Battle 1: Sinisterra vs. Rensch
Ajax lijkt het ook tegen Feyenoord zonder Noussair Mazraoui te moeten stellen. In dat geval komt vermoedelijk Devyne Rensch tegenover de meest gevaarlijke Feyenoord-speler te staan. De Ajax-verdediger had het bijzonder moeilijk tegen AZ, gaat het hem tegen Luis Sinisterra beter af? De Colombiaan is een 'verschilmaker' voor de Rotterdammers, zoals Arne Slot het noemde. Wie moet zondag achter wie aanlopen?

Battle 2: Malacia vs. Antony
Tyrell Malacia kan zich vastbijten in een tegenstander en is inmiddels uitgegroeid tot international van Oranje. Zondag neemt de linksback het op tegen Antony, zeker in topwedstrijden dé smaakmaker van Ajax. Als de Braziliaan zijn tegenstander in de luren legt, is het alarmfase één in Rotterdam. Mocht Malacia erin slagen om Antony uit te schakelen, dan verdwijnt juist de angel uit het Amsterdamse aanvalsspel.

Battle 3: Aursnes vs. Berghuis
Fredrik Aursnes is uitgegroeid tot de stille motor op het middenveld van Feyenoord. Voor de Noor wachten pikante duels met Steven Berghuis. De aanvaller wordt verketterd in Rotterdam sinds zijn gevoelige overstap, maar bij Ajax heeft hij zich razendsnel de positie van nummer tien eigengemaakt. Berghuis voegt de nodige creativiteit toe en Aursnes zal hem niet te vaak aan de bal willen laten komen.

Battle 4: Til vs. Álvarez
Edson Álvarez is de puinruimer bij Ajax. De Mexicaan is één van de eerste namen op het wedstrijdformulier van Erik ten Hag, omdat hij de ruimtes afschermt en altijd oog heeft voor de defensieve balans. Guus Til is er echter een meester in om op het goede moment in het strafschopgebied van de tegenstander op te duiken. Álvarez zal goed moeten communiceren met de Ajax-verdedigers om dat gevaar in te dammen.

Battle 5: Linssen vs. Haller
De spitsen zullen elkaar op het veld niet vaak tegenkomen, maar het is wel een strijd om de koppositie in het topscorersklassement. Beiden scoorden tot dusver tien keer. Bryan Linssen moet zich nu zien te wapenen tegen het ijzersterke duo Jurriën Timber-Lisandro Martínez, dat pas vier tegengoals slikte. Krijgt de Limburger voet aan de grond? Sébastien Haller staat normaal gesproken tegenover Gernot Trauner en Marcos Senesi, maar de Oostenrijker is een twijfelgeval. Zijn gemis zou zwaar wegen in de duels met de beresterke Ajax-spits.