'Clubs uit de KKD dachten zeker aan mij, maar willen mijn salaris niet betalen'

'Clubs uit de KKD dachten zeker aan mij, maar willen mijn salaris niet betalen'

17-12-2021 18:55
5

Ricardo Ippel verdween in 2019 tamelijk geruisloos uit het Nederlandse profvoetbal, na negen jaren in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Donderdagavond stond hij met De Treffers weer eens in een Eredivisie-stadion, tijdens de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen: een terugkeer als prof heeft de 31-jarige Brabander echter uit zijn hoofd gezet.

Ippel speelde tussen 2010 en 2019 voor Willem II en MVV, waarna hij naar het Belgische Lommel SK verkaste. Toen zijn contract daar werd ontbonden, streek Ippel bij De Treffers in Groesbeek neer. "Ik weet zeker dat clubs uit de Keuken Kampioen Divisie mij in het achterhoofd hebben gehad. Alleen willen ze mijn salaris niet betalen. Die kiezen voor talent", aldus de controlerende middenvelder in gesprek met het Brabants Dagblad. "Pas in de winterstop komen ze erachter dat ze ervaring missen. Leiders. Klootzakken."

Voor Ippel hoeft het echter niet meer: hij heeft een maatschappelijke carrière verkozen boven een eventueel Keuken Kampioen Divisie-avontuur. "Ik heb het naar mijn zin bij De Treffers. Ik denk dat ik hier ga afsluiten." Donderdag genoot hij ook van het spel van zijn ploeg, die de Eredivisie-tegenstander 75 minuten lang op 0-0 hield. "Ik ben trots dat we het zo lang hebben volgehouden. Na de 1-0 (van Siem de Jong, Joey Veerman maakte er ook nog 2-0 van, red.) waren we leeg."