De Ligt kan rekenen op veel interesse: 'Ik heb het niet over Fortuna Düsseldorf'

De Ligt kan rekenen op veel interesse: 'Ik heb het niet over Fortuna Düsseldorf'

20-12-2021 09:00 Laatste update: 09:59
44

De kans is aanwezig dat Matthijs de Ligt na dit seizoen vertrekt bij Juventus. Zaakwaarnemer Mino Raiola bevestigt dat een transfer van de centrumverdediger bespreekbaar is.

De Ligt speelt sinds de zomer van 2019 in Turijn, al lijkt hij af te stevenen op een nieuwe werkgever. "De clubs waar Matthijs heen zou kunnen, kunnen we allemaal bedenken", opent Raiola bij Studio Voetbal. "Dan praat je met alle respect niet over Fortuna Düsseldorf. In de zomer moeten we kijken of er clubs in de markt zijn en hoe de situatie er sportief gezien uitziet."

Raiola benadrukt dat een Premier League-club niet per definitie de volgende bestemming van De Ligt moet worden. "Het kan ook FC Barcelona, Real Madrid of Paris Saint-Germain zijn. Met spelers die een stel hersens als Matthijs hebben, bevind je je in een proces waar je goed moet praten over waar hij zich goed bij voelt en waar hij zijn carrière wil voortzetten."

Het huidige contract van De Ligt bij Juventus loopt door tot medio 2024. Gegadigde clubs zullen dus een transfersom moeten betalen voor de Oranje-international.