Lukaku geeft signaal af: 'F*ck jullie met jullie hashtags, onderneem écht actie'

Lukaku geeft signaal af: 'F*ck jullie met jullie hashtags, onderneem écht actie'

20-12-2021 20:46
84

Romelu Lukaku heeft van zich laten horen na de racisme-incidenten bij het duel tussen Club Brugge en RSC Anderlecht. De spits van Chelsea wil dat de er actie ondernomen wordt.

Naar verluidt werden meerdere spelers en stafleden van Anderlecht racistisch bejegend door fans van Club Brugge. Onder meer Majeed Ashimeru en Francis Amuzu zouden het mikpunt geweest zijn tijdens de warming-up, net als trainer Vincent Kompany. Lukaku gaat in een Instagram Story in op het voorval. 'Ik hoop dat jullie nu wel eens in actie komen', schrijft de sterke aanvaller, waarmee hij zich tot de Belgische Pro League richt.

'Dat een icoon als Vincent Kompany wordt uitgescholden voor zijn huidskleur... Genoeg is genoeg!', vervolgt Lukaku. 'F*ck jullie met jullie hashtags, onderneem nu eens echt actie. This is some BS (bullshit, red.)!!!"

Club Brugge heeft inmiddels laten weten dat het actie onderneemt na de incidenten. De kampioen van België wil 'buitengerechtelijke stadionverboden' uitdelen aan de daders. De Pro League kan in deze zaak weinig doen, omdat er in het wedstrijdrapport geen melding is gemaakt van racisme door de fans.