Slot komt terug op wedstrijd tegen Ajax: 'Dat is nog geen team gelukt'

Slot komt terug op wedstrijd tegen Ajax: 'Dat is nog geen team gelukt'

21-12-2021 14:50
88

Arne Slot vindt dat er te weinig gesproken wordt over wat Feyenoord wél goed deed in de Klassieker tegen Ajax. De trainer van de Stadionclub erkent dat het niveau van de wedstrijd niet al te hoog was, maar vindt wel dat zijn team meer credits verdient.

Feyenoord hield Ajax onder controle, zo betoogde Slot dinsdag op een persconferentie. "Ajax heeft voor het eerst in zes jaar maar een keer op doel geschoten en dat was nog een penalty ook", tekende Voetbal International op uit zijn mond. "Dat betekent dat we het zonder bal heel goed gedaan hebben, dat we Ajax er heel slecht hebben laten uitzien. En dat is nog geen team gelukt in dit seizoen."

"Tot de 0-2 hebben we constant het initiatief gehad, vond ik", zette Slot zijn analyse voort. Ddan zie je wel dat Ajax, in tegenstelling tot in andere wedstrijden, vaak met zeven, acht of negen man in het eigen strafschopgebied stond. Het lukte ons niet om de vrije man te vinden. Verder hebben we aangetoond dat we fitter waren dan Ajax, in ieder geval in deze wedstrijd, dus er waren ook positieve dingen."