Bergwijn goudhaantje bij Spurs na zege: 'Hopelijk krijg ik nu meer speelminuten'

Bergwijn goudhaantje bij Spurs na zege: 'Hopelijk krijg ik nu meer speelminuten'

23-12-2021 09:18 Laatste update: 09:39
16

Steven Bergwijn hoopt dat hij meer kansen krijgt van Antonio Conte bij Tottenham Hotspur. De buitenspeler was woensdagavond met een goal en assist de gevierde man aan de kant van de thuisploeg, dat zich ten koste van West Ham United plaatste voor de volgende ronde van de League Cup.

Sinds Conte aan het roer staat in Londen, hoeft Bergwijn niet op veel speeltijd te rekenen. Vanaf oktober viel de Oranje-international slechts vier keer in, in Premier League-verband. "Ik heb lang niet gespeeld. Ik moet het soms doen met invalbeurten van tien minuten", steekt hij van wal in gesprek met de clubmedia van Tottenham. "Voor dit bekerduel zei de trainer dat de spelers die mochten starten een antwoord moesten geven. In het begin had ik het wat lastig, maar daarna ging het beter. Het is altijd fijn om dan te scoren en een assist te geven."

Wedden

Meer odds

Na een halfuur tekende Bergwijn zelf voor de openingstreffer in het bekerduel. "Alle emoties kwamen los", geeft hij ruiterlijk toe. Vijf minuten later bereidde hij het doelpunt van Lucas Moura voor. "Eén tegen één-duels is mijn kwaliteit. De trainer zegt altijd: als je de kans hebt, dan moet je het doen. Ik zag de ruimte en ik deed het. Hopelijk krijg ik nu meer speelminuten."

Conte heeft begrip voor de situatie van Bergwijn. Manager en speler voerden de voorbije weken veelvuldig gesprekken over zijn rol in het team. "Zijn gaol zal een boost voor hem zijn. Deze twee weken, waarin veel spelers het coronavirus kregen, hebben Steven geholpen heel goed te begrijpen wat ik van hem vraag", aldus de Italiaanse oefenmeester. "Steven is een speler die totaal toegewijd is aan wat ik verlang van een speler."