Van Wonderen hakt knoop door en kondigt vertrek bij Go Ahead Eagles aan

Van Wonderen hakt knoop door en kondigt vertrek bij Go Ahead Eagles aan

24-12-2021 11:01 Laatste update: 11:12
116

Kees van Wonderen is bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van Go Ahead Eagles. Dat maakt de oud-verdediger vrijdag bekend, een dag na de laatste wedstrijd van 2021.

Van Wonderen gaat zijn aflopende contract niet verlengen. "De reden daarvoor is eigenlijk niet spannend", legt hij een etmaal na de 2-0 nederlaag tegen PSV uit op de clubsite. "Zoals voetballers soms toe zijn aan een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur, ben ik dat komende zomer ook."

"Dat betekent helemaal niet dat ik het niet naar mijn zin heb bij Go Ahead Eagles, integendeel zelfs. Maar je weegt alles goed af en luistert daarnaast naar je gevoel. Daar baseer ik vaker mijn keuzes op, zoals bijvoorbeeld mijn vertrek als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal en het aantreden als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles in 2020."

Van Wonderen leidde Go Ahead Eagles vorig seizoen naar de Eredivisie, waarin het nu verrassend elfde staat. "Ik heb op dit moment nog geen idee waar mijn toekomst ligt", aldus Van Wonderen, die wordt gelinkt aan FC Groningen. "Wel vond ik het belangrijk mijn keuze tijdig bekend te maken aan de clubleiding, zodat zij achter de schermen op zoek kunnen gaan naar een opvolger."

Technisch manager Paul Bosvelt betreurt het nieuws. "Natuurlijk vinden we het enorm jammer dat Kees niet langer bij ons blijft, maar we respecteren uiteraard zijn keuze. Ook is het denk ik goed dat hij nu al duidelijkheid verschaft. We kunnen alle tijd goed gebruiken in de zoektocht naar een geschikte opvolger."