Slot maakt indruk op Toornstra: 'Ik vond zijn eerste bespreking het mooiste'

Slot maakt indruk op Toornstra: 'Ik vond zijn eerste bespreking het mooiste'

27-12-2021 10:48
17

Jens Toornstra is bijzonder gecharmeerd van de werkwijze van Arne Slot. De trainer heeft Feyenoord razendsnel naar zijn hand gezet, ziet de 32-jarige aanvoerder van de Rotterdammers.

"Wat er anders is onder Arne Slot?", reageert Toornstra in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik vond zijn eerste bespreking het mooiste. Hij liet beelden zien van de Europese top. Wat voor energie en arbeid zij leveren om hun spel te spelen. Die intensiteit is heel hoog en daar is ons spel ook op gebaseerd en daarmee komt ons spel goed tot hun recht."

Volgens Toornstra verloopt de samenwerking tussen Slot en de spelers 'hartstikke goed'. "Het is een trainer die een bepaalde visie heeft die heel erg aanslaat hier, dat hebben we allemaal gezien. Hij weet die visie ook goed over te brengen op de groep, dat zie je terug aan hoe we op het veld staan. Hij is communicatief heel erg vaardig. Eerlijk en duidelijk, dat is belangrijk."

Toornstra is een vaste waarde onder Slot, maar niet op zijn geliefde plek als aanvallende middenvelder. "Dat klopt, maar ik geloof dat ik niet heel veel recht van spreken heb als je ziet hoe Guus Til het nu doet. In de manier waarop hij druk zet én zijn rendement. Ik kan dus moeilijk zeggen dat ik daar moet spelen, al zou ik dat best willen."

Toornstra verlengde vrijdag zijn contract in De Kuip met één jaar. Hij was dit seizoen goed voor drie goals en één assist in achttien Eredivisie-duels.