Krankzinnig transfernieuws Ronaldo en Barcelona is Spaanse 1 april-grap

Krankzinnig transfernieuws Ronaldo en Barcelona is Spaanse 1 april-grap

28-12-2021 08:36 Laatste update: 11:13
47

Krankzinnig transfernieuws uit Spanje: Cristiano Ronaldo deze winter de overstap willen maken naar FC Barcelona. Althans, dat meldt Mundo Deportivo op Día de los Santos Inocentes, de Spaanse tegenhanger van 1 april.

Het kan de 'ondertekening van de eeuw' worden, schreef Mundo Deportivo dinsdagochtend: Ronaldo zou zichzelf hebben aangeboden om in januari de overstap van Manchester United naar Barcelona te maken. Enkele dagen geleden nam hij via Gerard Piqué contact op met Barça-trainer Xavi.

Clubpresident Joan Laporta en zaakwaarnemer Jorge Mendes zouden  de haalbaarheid van de transferoperatie onderzoeken. 'Het zit erin, een ondertekening waarvan veel mensen bij de club dachten dat het een grap was', klonk het. Dat Barça na de winterstop in de Europa League uitkomt, zou 'Mr. Champions League' zelfs geen probleem vinden.

Het blijkt allemaal vals alarm: het is 28 december, oftewel Día de los Santos Inocentes, de Spaanse tegenhanger van 1 april. Mundo Deportivo liet echter niets aan het toeval over en zette Ronaldo op de voorpagina van de krant.

Een aantal extra details uit het MD-artikel: Pique vroeg aan Lionel Messi of de Argentijn zijn woning in Gavà wilde verhuren aan Ronaldo en de Portugees zou het shirt met rugnummer 17 overnemen van Luuk de Jong, waardoor hij 'CR17' zou gaan heten.