Nog geen duidelijkheid over PSV-toekomst Schmidt: 'Zijn heftige discussiepunten'

Nog geen duidelijkheid over PSV-toekomst Schmidt: 'Zijn heftige discussiepunten'

29-12-2021 18:52
77

Het is nog onduidelijk of Roger Schmidt ook volgend seizoen voor de groep staat bij PSV. Het contract van de Duitse oefenmeester loopt na dit seizoen af en nieuws over een mogelijke contractverlenging is er nog niet. Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, verwacht dat er in januari meer duidelijk gaat worden.

"Ze gaan er ongetwijfeld over praten tijdens het trainingskamp", doelt Elfrink in de AD Voetbalpodcast over de mogelijke contractverlenging van Schmidt. "Ze gaan natuurlijk een moment zoeken: wanneer maken we wat bekend? Groningen heeft dat al gedaan met Danny Buijs, die gaan niet met elkaar door."

Een makkelijke beslissing gaat het voor PSV en Schmidt niet worden, denkt Elfrink. "Het is een lastige. Aan de ene kant merk je dat hij in Eindhoven niet onbegrenst populairis , buiten Eindhoven al helemaal niet. Hij heeft een wat star lijkende visie. Wat wil PSV? Wil het een opleidingsclub blijven, met spelers als Noni Madueke die ingepast moeten worden? En willen ze aan de wensen van Schmidt voldoen? Waarbij je een keer een Kevin Kampl van Leipzig kan halen."

PSV en Schmidt moeten het over een aantal punten nog eens worden. Elfrink vindt dat Schmidt recht van spreken heeft. "Het zijn heftige discussiepunten. Afgelopen zomer is er 50 miljoen geïncasseerd, daarvan is 6,5 miljoen euro weer geïnvesteerd. Dat is waar Kamp-Schmidt mee zit, wat wil deze club nou? Als je succesvol wil zijn, moet je een keer durven een flinke investering te doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s