Heerenveen en PSV akkoord: We zijn heel blij met deze transfer

Heerenveen en PSV akkoord: "We zijn heel blij met deze transfer"

04-01-2022 10:40
187

De vlag gaat uit bij sc Heerenveen: Joey Veerman vertrekt voor ongeveer zes miljoen euro naar PSV. Het is een win-win-win-situatie, aldus technisch manager Ferry de Haan.

Het vertrek van Veerman is een sportieve aderlating voor Heerenveen, maar de club kan het geld goed gebruiken. "We zijn heel blij met deze transfer", reageert De Haan tegenover de Leeuwarder Courant. "Ik denk dat dit voor elke betrokken partij geldt."

Met de transfer is naar verluidt een slordige zes miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan nog oplopen door een doorverkooppercentage. Maandagavond kwamen PSV en Heerenveen al tot een akkoord en inmiddels zijn ook de laatste plooien gladgestreken.

"Heerenveen bewijst zich opnieuw als een springplank voor de Nederlandse top. Dat moeten we de komende jaren continueren", aldus De Haan. "Voor Joey is deze stap uiteraard ook heel mooi. Hij heeft de transfer echt zelf verdiend.”

Veerman had in Heerenveen een contract tot medio 2024. Hij meldt zich dinsdag bij PSV voor een medische keuring en sluit dan direct aan bij de spelersgroep. Ook Feyenoord was in de race, maar de Rotterdammers vissen achter het net.