Assist Vaessen én 'assist' Hahn: RKC wint dankzij beide keepers in Deventer

15-01-2022 22:51
11

RKC Waalwijk heeft zichzelf op de late zaterdagavond weer wat lucht verschaft. Dankzij twee curieuze doelpunten voor rust werd tegen Go Ahead Eagles de eerste uitzege van het seizoen geboekt, waardoor RKC afstand heeft genomen van de onderste plekken.

Uitgerekend keeper Etienne Vaessen brak na twintig minuten spelen de wedstrijd open. De sluitpost trapte de bal ver uit en Finn Stokkers stond opeens voor Warner Hahn, die het nakijken had: 1-0, na een assist van Vaessen dus.

De keepers bleven de meest opvallende mannen in het vervolg van de eerste helft. Vaessen ging gestrekt na een pijnlijke botsing met Isac Lidberg, maar kon zijn wedstrijd vervolgen. Na ruim een half uur spelen schoof Hahn de bal onder druk in de voeten van Michiel Kramer, die de 0-2 voor het intikken had.

Dankzij die twee treffers was de race in feite al gelopen in de Adelaarshorst. Go Ahead had nog ruim de tijd om iets aan zijn achterstand te doen, maar was onmachtig. Dat bleek ook uit de schietkans die Iñigo Córdoba twintig minuten tijd verkwanselde. RKC speelde de wedstrijd uit zonder nog in de problemen te komen, springt over buurman Willem II heen en zet nummer zestien Sparta op zes punten. Go Ahead blijft vooralsnog elfde met 21 punten.