Volendam wint krap en profiteert maximaal van forse ketsers Excelsior en ADO

Volendam wint krap en profiteert maximaal van forse ketsers Excelsior en ADO

21-01-2022 21:53 Laatste update: 21:59
52

Keuken Kampioen Divisie-koploper FC Volendam is verder uitgelopen op zijn achtervolgers. Excelsior en ADO Den Haag verslikten zich flink in respectievelijk Jong PSV en Roda JC, waardoor FC Emmen goede zaken kan doen in de race om het tweede directe Eredivisie-ticket.

MVV-FC Volendam 0-1
MVV leek de lijstaanvoerder lange tijd in bedwang te houden, maar Volendam liep twintig minuten voor tijd alsnog uit naar een krappe overwinning. Robert Mühren verzorgde het voorbereidende werk en Walid Ould-Chikh groeide in De Geusselt uit tot matchwinner: 0-1. De ploeg van Wim Jonk kwam in de slotfase nog een paar keer goed weg en koestert nu een voorsprong van negen punten op achtervolgers Excelsior en Jong Ajax, die nog wel één wedstrijd tegoed hebben.

Jong PSV-Excelsior 3-0
Excelsior moet de kraker tegen ADO Den Haag nog spelen, maar heeft een even zware als dure nederlaag op De Herdgang moeten incasseren. Linksback Fedde Leysen prikte na een klein uur spelen de 1-0 in de verre hoek, daarna was de ploeg van Ruud van Nistelrooy los. Johan Bakayoko kwam één week na zijn vierklapper tegen VVV-Venlo nogmaals tot scoren en bereidde ook de 3-0 van Mohamed Nassoh voor. Excelsior dreigt later dit weekend gepasseerd te worden door FC Emmen (NAC Breda-thuis op zaterdag) en Jong Ajax (Telstar-uit op zondag).

Roda JC-ADO Den Haag 5-0
ADO had Excelsior vrijdagavond al voorbij kunnen gaan, maar kwam van een koude Zuid-Limburgse kermis thuis. De nummer zes schoot uit zijn slof tegen de nummer vijf en wist liefst vijf keer te scoren: Benjamin Bouchouari brak kort na de aftrap de ban, waarna Xian Emmers, Dylan Vente, Patrick Pflücke en Jamie Yayi Mpie in de tweede helft voor een groot pak slaag zorgden. Roda komt door deze uithaal op één punt van ADO, dat dinsdag de wedstrijd tegen Excelsior inhaalt.

Overige uitslagen
FC Den Bosch-FC Eindhoven 0-2
Helmond Sport-TOP Oss 1-3
De Graafschap-Almere City 1-0
Jong FC Utrecht-FC Dordrecht 0-4
Jong AZ - VVV-Venlo 2-0