Clubs om tafel, PSV-directeur Gerbrands reageert op persco: 'Kost tonnen per duel'

Clubs om tafel, PSV-directeur Gerbrands reageert op persco: 'Kost tonnen per duel'

De clubs uit het betaalde voetbal gaan woensdag met elkaar om de tafel. Dat heeft alles te maken met versoepelingen die op de coronapersconferentie van dinsdagavond werden aangekondigd.

Vanaf woensdag mogen de voetbalstadions weer voor één derde gevuld worden. De clubs rekenden echter op een bezettingsgraad van twee derde. Ook moeten fans een coronatoegangsbewijs tonen om naar binnen te kunnen en anderhalve meter afstand houden.

Daardoor gaan de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie woensdag in overleg met elkaar. Daarbij zal het gaan over de gevolgen die de nieuwe regels hebben voor supporters en partners.

AZ-directeur Robert Eenhoorn liet al weten dat hij niet tevreden is met de nieuwe regels voor het voetbal. Toon Gerbrands laat eenzelfde geluid horen in gesprek met de PSV-kanalen. "Wij zijn door de beslissing van het kabinet genoodzaakt om supporters teleur te stellen, zonder dat we de reden daarvan goed kunnen uitleggen. Daarnaast kost het ons per wedstrijd tonnen aan inkomsten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s