Bergwijn 'is going nowhere': Ajax-transfer lijkt definitief afgeketst

Bergwijn 'is going nowhere': Ajax-transfer lijkt definitief afgeketst

31-01-2022 15:58 Laatste update: 16:21
140

Steven Bergwijn maakt in de laatste uren van de transferperiode niet de overstap naar Ajax. Dat beweert de Britse krant The Evening Standard. Alle pogingen om de aanvaller los te weken van Tottenham Hotspur zijn gestrand.

Ajax opende in januari het bal met een bod van achttien miljoen euro en meldde zich later nog een keer, maar een akkoord met Tottenham is uitgebleven. De onderhandelingen zitten muurvast en op Deadline Day hoeven geen wonderen meer te worden verwacht: volgens The Evening Standard is Bergwijn 'going nowhere'. Dat verhaal klinkt ook vanuit zijn vertegenwoordigers, aldus de NOS.

Tottenham verlangde naar verluidt minimaal 25 miljoen euro voor Bergwijn. Erik ten Hag en Marc Overmars, respectievelijk trainer en directeur voetbalzaken in de Johan Cruijff Arena, zagen hem graag komen, maar lijken - niet voor het eerst - achter het net te vissen bij de Oranje-international. Bergwijn ligt bij Spurs nog vast tot medio 2025.

Salaris
Volgens Valentijn Driessen was het huidige salaris van Bergwijn een complicerende factor in de onderhandelingen tussen Ajax en Tottenham. "Volgens mij komen Marc Overmars en Daniel Levy, de eigenaar van Tottenham Hotspur er wel uit, op een of andere manier. Maar het probleem is misschien toch wel meer de persoonlijke eisen van Bergwijn", zei Driessen in het VI Vandaag-item Koffie Met Valentijn.