'Ik vind Ihattaren een rotte appel, Ajax moet hem 24 uur per dag begeleiden'

'Ik vind Ihattaren een rotte appel, Ajax moet hem 24 uur per dag begeleiden'

31-01-2022 19:28 Laatste update: 07-02-2022 15:48
214

Ajax gaat weinig plezier beleven aan Mohamed Ihattaren. Dat verwacht Barry van Galen. De oud-speler van AZ mist de goede instelling bij de negentienjarige linkspoot.

Ajax maakte afgelopen weekend bekend dat Ihattaren tot januari 2023 wordt gehuurd van Juventus, met optie tot koop. Voormalig aanvaller Piet Keur geeft het 'de voordeel van de twijfel', maar Van Galen denkt er het zijne van. Hij ziet een 'instellingsprobleem' bij de oud-PSV'er.

"Hoe krijg je dat eruit?", vraagt Van Galen zich af tegenover NH Sport. "Als het nou een jongen is die alles geeft, dan geef ik hem een kans. Maar ik vind hem een rotte appel. Ik hoor mensen zeggen dat Ajax geen schade kan oplopen. Maar waarom niet? Als Tadic en Blind zich gaan ergeren en zeggen: ik ben weg..."

"Iedereen denkt dat Ihattaren zijn best gaat doen, maar ik geloof dat hij het élke dag kan opbrengen", vervolgt de oud-AZ'er. "Het is topsport. Hij kan het nu al niet elke dag opbrengen. Die jongen heeft 24 uur per dag begeleiding nodig. Niet acht uur, maar 24 uur. Ik zie het niet gebeuren."