Cocu 'meteen duidelijk' voor Malen: 'Vol zelfvertrouwen, na Arsenal en Ajax'

Cocu 'meteen duidelijk' voor Malen: 'Vol zelfvertrouwen, na Arsenal en Ajax'

02-02-2022 10:52
57

Phillip Cocu is lovend over Donyell Malen. De huidige spits van Borussia Dortmund maakte in 2017 de overstap van Arsenal naar PSV, waar hij debuteerde onder de vleugels van Cocu.

"Donyell kwam vol zelfvertrouwen binnen, als ex-speler van Arsenal en Ajax", memoreert de clubloze trainer in een interview met Voetbal International. "Ik ben meteen duidelijk tegen hem geweest. Dat hij bij Jong PSV moest laten zien dat hij het waard was met het eerste elftal mee te trainen."

Cocu stelt achteraf tevreden vast: "Dat werkte heel goed, hem iets voorhouden waar hij naartoe moest werken. Zijn voetbaltalent stond buiten kijf. Het ging in zijn ontwikkeling vooral om dingen daarnaast die net zo belangrijk zijn. De wil om te slagen en of je bereid bent daartoe tot het uiterste te gaan."

"Donyell pikte het snel op en ging van meetrainen naar debuteren en vervolgens naar een belangrijke speler worden voor PSV. Met een fantastische transfer naar Borussia Dortmund als beloning", besluit Cocu, die bijna vier jaar geleden uit Eindhoven vertrok. Malen brak daarna definitief door.