Bondscoach Marokko: 'Ziyech kan de groep opblazen, hij keert niet terug'

Bondscoach Marokko: 'Ziyech kan de groep opblazen, hij keert niet terug'

03-02-2022 14:32 Laatste update: 04-02-2022 06:52
82

Vahid Halilhodzic heeft geen spijt dat hij Hakim Ziyech niet heeft opgeroepen voor de Afrika Cup. De bondscoach van Marokko is ook niet van plan om de Chelsea-spelmaker weer te selecteren.

Halilhodzic reageerde donderdag tijdens een persconferentie op de uitschakeling in de kwartfinale van de Afrika Cup tegen Egypte (1-2). De Marokkaanse media richtten de pijlen direct op de keuzeheer en spraken zelfs van een 'Ziyech-vloek'. De Bosniër is echter niet van plan om de oud-Ajacied in genade aan te nemen.

"We hebben tegen één van de beste teams van Afrika verloren. Dit is de eerste nederlaag in meer dan twee jaar. Ziyech had ons ook niet kunnen redden", vertelt Halilhodzic, die stevig uithaalt naar de aanvallende middenvelder. "Ik kan geen speler oproepen die de groep kan opblazen, zelfs niet als zijn naam Lionel Messi is. Het gedrag past niet bij dat van de selectie. Hij wil niet trainen, niet spelen en is niet serieus. Ik ga hem niet smeken om terug te komen."

Wat betreft Halilhodzic is de deur voor Ziyech definitief dicht. "Ik zal het nog eens herhalen: ik ga Ziyech niet meer selecteren. Hij had geen respect voor de Marokkanen, dus het is voorbij." De bondscoach vindt Ziyech een onruststoker. "Na het toernooi van drie jaar geleden werd hij het meest bekritiseerd. Hij werd uitgefloten. Dat moeten jullie niet vergeten."