'Onrust over gedrag Marc Overmars sluimerde al een tijdje bij Ajax'

'Onrust over gedrag Marc Overmars sluimerde al een tijdje bij Ajax'

07-02-2022 15:14
300

Mike Verweij weet dat Ajax sinds december op de hoogte is van - toen nog mogelijk - grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars. Een verslaggever van NRC benaderde vanaf dat moment medewerksters van Ajax, die vrij snel aan de bel trokken intern.

"Dit sluimert al een tijd, ik heb van mensen binnen Ajax begrepen dat vanaf december allerlei vrouwelijke werknemers van Ajax via LinkedIn zijn benaderd door een verslaggever van NRC", zegt de clubwatcher in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Met de vraag of er bij Ajax sprake was van grensoverschrijdend gedrag. Een heel groot deel van die vrouwen is in één rechte lijn naar de communicatieafdeling gelopen, naar de directie gelopen en naar de RvC gelopen. Sinds die tijd speelt het al."

Verweij wijst erop dat in het persbericht nadrukkelijk alleen wordt gesproken over 'berichten van grensoverschrijdend gedrag'. "En het woord seksueel komt in geen enkele zin voor. Als daar sprake van is, benoem je dat, zou je denken. Gaan die vrouwen het vertellen? Wordt er aangifte gedaan? Zij zijn de slachtoffers, en niet Marc Overmars", aldus de verslaggever. "Ik ben wel benieuwd naar de inhoud van de berichten, of dat echt zo zwaarwegend is geweest om iemand te ontslaan. Volgens de rvc en de directie dus wel, maar Overmars had daar kennelijk twijfel over in het begin."