Letsch na deceptie: 'Klinkt raar, maar ik houd ervan om naar Ajax te kijken'

Letsch na deceptie: 'Klinkt raar, maar ik houd ervan om naar Ajax te kijken'

09-02-2022 21:40 Laatste update: 21:58
70

Vitesse-trainer Thomas Letsch is niet teleurgesteld in zijn ploeg na de zeperd tegen Ajax in de KNVB Beker (5-0). De Duitse oefenmeester is niets dan lovend voor de Amsterdammers.

De Arnhemmers hadden vrijwel niets in te brengen in de Johan Cruijff Arena en stonden tegenover een gretig Ajax. "Dit waren twee teams op een totaal verschillend niveau", concludeert Letsch in gesprek met ESPN. "Ajax is absoluut een topteam in Europa. Je hebt alleen kans als alles werkt. We besloten om heel compact te staan en het klinkt raar, maar de eerste twintig minuten werkte het."

Wedden

Meer odds

Na een halfuur keek Vitesse echter tegen een 2-0 achterstand aan, waardoor de wedstrijd al beslist was, stelt Letsch. "We moeten Ajax complimenteren. Als je geen relaxing-time bij balbezit wordt, lijkt het op een grote rondo. Dat was na de derde goal het geval. We moeten accepteren dat Ajax van een ander niveau is. Het is pijnlijk, maar het is duidelijk dat we geen kans hadden."

Letsch focust zich met Vitesse tijdens het restant van het seizoen op een zo hoog mogelijke klassering in de Eredivisie en de Conference League, al kijkt hij met een schuin oog naar de opponent van woensdagavond. "Het klinkt raar, maar ik vind het heel leuk om naar te kijken. Behalve vanavond", voegt hij eraan toe.