Extra toelichting Ten Hag: Marc heeft me er zaterdagavond zelf over ingelicht

Extra toelichting Ten Hag: "Marc heeft me er zaterdagavond zelf over ingelicht"

09-02-2022 22:27
196

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft ook na de bekerwedstrijd tegen Vitesse vragen gekregen over de Marc Overmars-kwestie. Ten Hag heeft onder meer laten weten dat hij zaterdagavond – nog voor het thuisduel met Heracles Almelo en circa 24 uur voordat Ajax het nieuws naar buiten bracht – al op de hoogte was gesteld door Overmars zelf.

Voor de bekerwedstrijd van woensdag verklaarde Ten Hag al dat hij 'totaal verbijsterd' heeft kennisgenomen van het nieuws. "Marc heeft me er zaterdagavond zelf over ingelicht", voegt hij na afloop toe, geciteerd door De Telegraaf. "Marc is zeer aangeslagen. Natuurlijk steun ik hem. Dat is vanzelfsprekend", aldus Ten Hag, die vooraf wel benadrukte dat zijn gedachten ook uitgingen naar de slachtoffers.

Ten Hag en Overmars vormden al sinds eind 2017 een twee-éénheid in de Johan Cruijff Arena. Van de uitspattingen van de directeur voetbalzaken was hij echter niet op de hoogte, klinkt het. "Het heeft me totaal verrast en overvallen. Natuurlijk heb ik me die vraag ook gesteld. Als ik het had gezien, zeg je daar als vriend iets van. De film heb ik afgedraaid. Maar het is nog zo vers. Nee, onze vriendschap verandert niet, want die is heel sterk."

Na het vertrek van Overmars werd al snel gesuggereerd dat ook Ten Hag – nog tot medio 2023 onder contract – zijn langste tijd in de Johan Cruijff Arena gehad heeft. De trainer zelf wil daar echter nog niet op vooruitlopen. "Marc en ik waren zeker een tandem en die verbinding, die vriendschap is er ook nog gewoon nog. Maar om daar zo vroeg uitspraken over te doen… Het gaat in deze niet om mij, maar om de zaak die we moeten laten landen. Dit moeten we allemaal verwerken."