Na Schmidt gaat ook Gerbrands PSV verlaten: Kijk terug op een prachtige periode

Na Schmidt gaat ook Gerbrands PSV verlaten: "Kijk terug op een prachtige periode"

14-02-2022 10:12
70

Toon Gerbrands is bezig aan zijn laatste maanden bij PSV. De terugkeer van oude bekende Marcel Brands betekent dat Gerbrands na vier jaar plaats zal maken in Eindhoven, meldt PSV via de officiële kanalen.

De 64-jarige Fries werkte tussen 2002 en 2014 voor AZ en stapte toen over naar PSV, waar hij sindsdien de functie van algemeen directeur bekleedde. Bij beide clubs werkte Gerbrands samen met Brands, die binnenkort dus zijn opvolger wordt. Volgens PSV zal Gerbrands ook niet in een andere functie verdergaan bij de club.

Tijdens het tijdperk-Gerbrands werd PSV drie keer landskampioen. "Ik kijk terug op een prachtige periode waarin ik acht jaar lang een bijdrage heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van PSV. De komende maanden ligt mijn focus volledig op het winnen van prijzen", laat hij weten aan de clubsite. Met de terugkeer van Brands in zijn opvolging in goede handen, denkt hij. "Marcel is op dit moment beschikbaar om een vooraanstaande rol bij PSV in te nemen. Ik zie dat als een geweldige kans voor de club en ik ben er enorm van overtuigd dat dit PSV veel gaat brengen. Ik heb negen jaar lang intensief met hem samengewerkt bij AZ en PSV. PSV haalt met Marcel een topper binnen."

PSV bevestigde onlangs al dat hoofdtrainer Roger Schmidt na dit seizoen afscheid zal gaan nemen. Wie de Duitser opvolgt, is nog niet bekend. Jong PSV-trainer Ruud van Nistelrooy zal het in ieder geval niet doen.