'Snapchat-rel' definitief voorbij: NAC bekroont 17de verjaardag met profcontract

'Snapchat-rel' definitief voorbij: NAC bekroont 17de verjaardag met profcontract

16-02-2022 17:22
8

NAC Breda en Ezechiel Banzuzi gaan definitief met elkaar door. De woensdag zeventien jaar oud geworden middenvelder leek zichzelf in de nesten te hebben gewerkt, maar heeft nu alsnog zijn eerste profcontract mogen signeren: Banzuzi ligt nu tot 2024 vast in Breda.

De jongeling brak dit seizoen door in het Rat Verlegh Stadion en kreeg eind 2021 'voor NAC-begrippen een hele goede aanbieding', waar hij echter niet meteen op inging. Ondertussen sluimerde er interesse van FC Utrecht en de bom barstte toen Banzuzi voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven via Snapchat een foto met de tekst 'One last time' deelde: daarna werd hij tijdelijk uit de selectie gezet. "De afgelopen periode is er een en ander voorgevallen en dat was mijn kant niet handig", geeft hij in gesprek met de NAC-kanalen toe.

Wedden

Meer odds

De plooien zijn inmiddels gladgestreken en Banzuzi heeft zijn handtekening gezet. "Daarna hebben mijn broer, zaakwaarnemer en ik veel contact en gesprekken gehad met NAC. Ik heb het erg goed naar mijn zin bij NAC en heb mij altijd welkom gevoeld. Daarnaast is er een goed plan om mij verder te ontwikkelen als speler en als mens. Dat is ook heel belangrijk."