Weghorst maakt tongen los in Engeland: 'De perfecte spits is gevonden'

Weghorst maakt tongen los in Engeland: 'De perfecte spits is gevonden'

19-02-2022 18:39 Laatste update: 18:40
47

Wout Weghorst is los bij Burnley. De Oranje-international tekende na vier optredens voor zijn eerste treffer in dienst van de club. Burnley won overtuigend met 0-3 op bezoek bij Brighton & Hove Albion en de Engelse pers zag hoe Weghorst bijna tot in tranen geroerd was na zijn doelpunt.

'Weghorst blinkt uit voor The Clarets', schrijft BBC. 'Hij heeft een hele positieve start achter de rug en maakte het verschil aan de zuidkust. Weghorst was de hele middag aan het zwoegen over het veld en alles kwam samen na zijn prima afronding', doelt het medium op de emoties die loskwamen na zijn goal. 

90Min deelt een 9 uit aan Weghorst, samen met Aaron Lennon het hoogste cijfer. 'Sean Dyche heeft zijn perfecte spits gevonden', opent het medium lyrisch over het optreden van de Nederlander. Een targetman van 1,98 die het vermogen heeft om diep te gaan en met zijn aanwezigheid constant voor irritaties zorgt bij de verdediging van de tegenstander.

Naast 90Min vindt ook The Sun de fysieke gesteldheid van Weghorst imponerend. 'Een monster van bijna twee meter werd ineens een Big Friendly Giant toen hij na zijn eerste goal voor Burnley tegen de tranen vocht. De getergde spits assisteerde ook nog eens Josh Brownhill bij het tweede doelpunt van de middag.'