PSV met hakken over de sloot langs Sparta na bizarre actie Verschueren

27-02-2022 16:29
215

PSV heeft met hangen en wurgen drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Sparta. Op Het Kasteel werd het 1-2 voor de bezoekers uit Eindhoven. Invaller Ritsu Doan werd de matchwinner, nadat Arno Verscheuren rood pakte.

PSV overleefde donderdag in Israël de tussenronde van de Conference League en kwam drie dagen weer in actie tegen degradatiekandidaat Sparta. Verrassend genoeg speelde de eerste helft zich vooral af op de helft van de Eindhovenaren, die Cody Gakpo nog steeds misten.

Na 32 minuten drukte Sparta het overwicht uit in de score. Ibrahim Sangaré klungelde in de opbouw en enkele seconden later prikte Lennart Thy de 1-0 binnen. Het was zijn 39ste competitietreffer, waarmee hij nu de meest productieve Duitser in de Eredivisie is.

PSV zette daar bar weinig tegenover. Op slag van rust kreeg Mario Götze de grootste kans van de eerste helft, maar zijn vizier stond niet op scherp. In de rust besloot trainer Roger Schmidt in te grijpen: Doan verving de onzichtbare Yorbe Vertessen.

In eerste instantie bood het PSV geen uitkomst, want Sparta bleef sterker en kreeg kansen via Mario Engels. Een bizarre actie van Arno Verschueren zorgde echter voor de ommekeer. De Belg haalde Eran Zahavi rond de middenstip van achteren neer en kreeg direct rood.

PSV nam het heft in handen en schoot binnen tien minuten twee keer raak: eerst scoorde Mauro Júnior op magistrale wijze, waarna Doan in de 67ste minuut de 1-2 liet aantekenen. PSV mocht in de heetgebakerde slotfase nog van geluk spreken dat Sparta niet langszij kwam.

Door de overwinning staat PSV op twee punten van koploper Ajax, dat om 16.45 uur aftrapt tegen Go Ahead Eagles en het gat weer kan vergroten. Feyenoord heeft na de nederlaag tegen nummer vier AZ vier punten minder dan de Eindhovenaren.