Kist: 'Hij was de beste van het veld tegen AZ, hij ziet het gewoon allemaal'

Kist: 'Hij was de beste van het veld tegen AZ, hij ziet het gewoon allemaal'

28-02-2022 08:26
24

Gernot Trauner is de Speler van de Week van De Telegraaf. Rapporteur Kees Kist is onder de indruk van de Feyenoord-verdediger, hoewel de Eredivisie-topper tegen AZ met 2-1 werd verloren.

Volgens de oud-spits van de Alkmaarders is Trauner 'echt zijn speler van de week'. "Hij was de beste van het veld tegen AZ, speelt alleen maar ballen vooruit en loopt niet te kloten naar achteren toe. Hij ziet het gewoon allemaal. Waar hij moet staan, waar en wanneer hij moet ingrijpen: het is net of hij altijd een fractie eerder is dan de aanvallers. Heel apart. Echt een heel goede verdediger", laat Kist weten aan de krant.

Ook ploeggenoot Lutsharel Geertruida ontvangt complimenten. "Dat is een heel zekere verdediger. Een sterke jongen, snel ook. Echt een allround voetballer en dat laat hij ook zien in duels als met AZ. Hij heeft heel veel overzicht, weet wat hij aan het doen is en grijpt in op de momenten dat het moet. Op een slippertje op het einde na, liet hij zien dat hij veel in zich heeft."

Het Elftal van de Week volgens Kist: Unnerstall; Geertruida, Hatzidiakos, Trauner, Meijer; De Wit, Odgaard, Sadílek; Córdoba, Boere, Karlsson