Swart enthousiast over Ajax en Cruijff: 'Samen met Rijkaard helemaal fantastisch'

Swart enthousiast over Ajax en Cruijff: 'Samen met Rijkaard helemaal fantastisch'

01-03-2022 12:18
77

Jordi Cruijff is door Ajax benaderd om Marc Overmars eventueel op te volgen als directeur voetbalzaken. Als het aan Sjaak Swart ligt, gaat de zoon van de legendarische nummer veertien per direct aan de slag in de Johan Cruijff Arena.

"Het is heel moeilijk een opvolger voor Marc Overmars te vinden", zegt Swart, die Cruijff junior 48 jaar geleden geboren zag worden, tegen De Telegraaf. "Jordi's vader was de beste, maar ik zou zijn komst ook van harte toejuichen. Jordi loopt al sinds 2010 mee als technisch directeur en trainer en heeft het bij zijn clubs goed gedaan. Hij is een goed mens, een persoonlijkheid en heeft een prachtige naam."

Mister Ajax zou graag zien dat Cruijff wordt gekoppeld aan een andere Ajax-grootheid. "Als hij het samen met Frank Rijkaard doet, zou dat helemaal fantastisch zijn", droomt Swart hardop. Het is geen geheim dat Rijkaard zich heeft teruggetrokken uit de voetballerij. "Johan heeft Frank de kans gegeven trainer te worden van FC Barcelona. Hoe mooi zou het zijn als Frank nu Jordi - in de geest van Johan - op de achtergrond gaat assisteren?"

In navolging van Spaanse media berichtte De Telegraaf dinsdagochtend dat Cruijff is benaderd door Ajax om Overmars op te volgen. De verwachting is dat er gesprekken zullen volgen.