IJsselmeervogels verrast door bericht Spakenburg: 'Accepteren we niet zomaar'

IJsselmeervogels verrast door bericht Spakenburg: 'Accepteren we niet zomaar'

05-03-2022 14:30 Laatste update: 14:42
37

Het besluit van Vince Gino Dekker om toch bij Spakenburg te blijven komt voor IJsselmeervogels als een grote verrassing. Die club wijst op de getekende overeenkomst met de aanvaller en laat het er niet bij zitten. Spakenburg zegt dat een medewerker het verkeerde persbericht gepubliceerd heeft.

Door Tim van Duijn

Dekker, oud-speler van Ajax, AZ en Go Ahead Eagles, maakte in januari bekend dat hij de overstap maakt van Spakenburg naar IJsselmeervogels. Dat ligt gevoelig, omdat IJsselmeervogels de plaatsgenoot én aartsrivaal is van Spakenburg. Supporters van Spakenburg waren niet blij met het besluit van Dekker en bij de oefenwedstrijd tegen Quick Boys van vorige maand liep het uit de hand: Dekker werd door de eigen aanhang bedreigd.

Amper een maand later heeft Dekker besloten om zijn contract bij IJsselmeervogels in te leveren, maar daar is het laatste woord nog niet over gesproken. "We zijn verrast, dit geeft in mijn beleving niet de huidige situatie weer", reageert Peter Frans Heinen, hoofd technische zaken van IJsselmeervogels, tegenover deze website. "We hebben een getekend contract en hem geregistreerd bij de KNVB. Als je dan zo'n bericht leest, denk ik: je kunt het wel willen, maar dan moet er eerst wat opgelost worden."

IJsselmeervogels heeft een e-mail gekregen van de advocaat van Dekker. Die wil onder het contract, dat tot 2023 zou lopen, uit. "Daar gaan we ons op beraden. We zullen ergens volgende week bij elkaar komen, samen met onze jurist. Dan kijken we welke stappen we eventueel kunnen zetten. Dit accepteren we natuurlijk niet zomaar."

Heinen keurt de bedreigingen van het adres van Dekker af. "Daar kan ik duidelijk over zijn: bedreigingen kunnen echt niet. Dat vind ik heel erg en dat moet niet kunnen. Je vraagt je soms af waar het ophoudt als een speler hieraan toegeeft en supporters blijkbaar zoveel invloed hebben. Ik heb wat beelden gezien van wat er gebeurd is, heel erg."

Dat het bericht juist nu naar buiten komt, verbaast Heinen niet. Aanstaande dinsdag staat namelijk de derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels op het programma. Met alle voorkennis die er is staat die wedstrijd onder extra spanning. "De timing verbaast me natuurlijk niet, het is min of meer een koude oorlogsvoering. Dat het nu naar buiten komt, is wel bewust, denk ik."

Reactie Spakenburg
Spakenburg meent dat het gepubliceerde persbericht niet op de site had mogen verschijnen. "Wij wisten al dat Vince van zijn contract af wilde vanwege bedreigingen. Dat verhaal ging al rond op social media", zegt Peter Kroonenberg van Spakenburg. "We hebben vrijdag besloten om de feiten op de website te zetten. En die zijn dat hij bij IJsselmeervogels een verzoek voor contractontbinding heeft neergelegd om zo alle speculaties weg te nemen."

"Op onze site stond dat hij bij Spakenburg blijft, maar dat had moeten zijn dat hij bij Spakenburg wíl blijven. Daar zit de grote fout, het is inmiddels gerectificeerd. Het verhaal is een paar keer over en weer gegaan en uiteindelijk is het verkeerde verhaal overgenomen en op de site gezet. Soms gaat er wel eens wat mis: en dat is nu helaas gebeurd", zegt hij.

De toon van het persbericht van Spakenburg zorgt her en der voor vraagtekens. De club lijkt min of meer te vieren dat Dekker blijft, terwijl het tussen supporters en speler geëscaleerd is. "Daar kan ik duidelijk over zijn. De bedreigingen waren niet van supporters, maar van mensen die de club kapot maken", zegt Kroonenberg. "De echte supporters staan dag en nacht klaar voor de club. Dat zijn de mensen die 's ochtends het sportpark vegen en in de kantine staan. Die zijn blij dat we misschien een topvoetballer kunnen behouden. Zo moet je het zien."

Hoe gaat het nu verder voor Dekker, Spakenburg én IJsselmeervogels? Laatstgenoemde club wijst op de getekende overeenkomst, Spakenburg houdt zich er verder buiten. "Wij hebben tegen Vince gezegd dat hij met zijn volle verstand voor IJsselmeervogels heeft getekend en het iets is tussen hem en de club. Als hij eruit komt, kan hij met ons praten. Dat is de weg die je moet bewandelen en ook hoort te bewandelen. Wij zijn hier geen partij in, het is echt tussen Vince en IJsselmeervogels. Het is nu de vraag of zijn contract ontbonden wordt, of dat zij hem aan zijn contract houden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie