Onbegrip over Tadic na Overmars-uitspraken: 'Dit moet je wél interesseren'

Onbegrip over Tadic na Overmars-uitspraken: 'Dit moet je wél interesseren'

06-03-2022 10:55
223

De uitspraken van Dusan Tadic over Marc Overmars zorgen voor grote verontwaardiging. Bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN is er kritiek op de aanvoerder van Ajax.

Tadic werd gevraagd wat hij tegen de slachtoffers van de gevallen directeur voetbalzaken zou willen zeggen. "Natuurlijk zit dat je niet lekker. Maar ik heb niets te zeggen, niets bijzonders", reageerde hij bij de NOS. "Ik weet niet wat er gebeurd is. Het interesseert me ook niet. Of iemand een fout heeft gemaakt of niet... Ik wil niemand veroordelen. Ik steun hem als vriend en als persoon die veel voor Ajax heeft betekend."

ESPN-presentator Milan van Dongen stoort zich er vooral aan dat Tadic zegt dat het hem 'niet interesseert'. "Als je als club zegt: we gaan onderzoeken wat voor cultuur er is en we willen de vrouwen helpen. En je aanvoerder van het vlaggenschip vervolgens dit naar buiten brengt, dan is dat bijna een middelvinger naar de vrouwen binnen de club."

Ook Hans Kraay jr. is kritisch op de 33-jarige aanvaller. "Ik denk dat je als aanvoerder het recht hebt om er niets over te willen zeggen, als je dat onderling afspreekt. Maar als je er wel iets over zegt, dan zou ik zeggen, ondanks het feit dat je heel erg gecharmeerd bent van Overmars: Ik vind het verschrikkelijk dat dit in mijn club is gebeurd en hoe afschuwelijk het moet zijn voor de vrouwen die dat hebben ondervonden. Het is of niets, of dat."

Arnold Bruggink zag dat trainer Erik ten Hag het eerder 'perfect verwoordde'. "Hij veroordeelde het, maar zei ook dat het een lastige situatie is", aldus de analist. "Maar als aanvoerder moet dit je wél interesseren. Hij zit al lang binnen een club, dan moet je het weten waar je het over hebt. Dat vind ik raar."