'Mathijsen weigerde besluit van Willem II om Grim te ontslaan uit te voeren'

'Mathijsen weigerde besluit van Willem II om Grim te ontslaan uit te voeren'

08-03-2022 13:23
54

Joris Mathijsen weigerde trainer Fred Grim te ontslaan bij Willem II. De technisch directeur is daarom op non-actief gesteld door de raad van commissarissen van de Tilburgse club, zo melden bronnen aan De Telegraaf.

De commissarissen oordeelden dat Grim moest vertrekken na het doelpuntloze gelijkspel tegen sc Heerenveen van zaterdag, maar Mathijsen verklaarde zich solidair aan de oefenmeester en wilde het besluit niet uitvoeren. Daarop besloten de Tricolores ook de directeur de wacht aan te zeggen, stelt de krant. Algemeen directeur Martin van Geel neemt zijn taken voorlopig waar. Van Geel wordt ook belast met de aanstelling van een nieuwe technisch directeur en trainer.

Mathijsen verzette zich in het verleden ook al tegen het vertrek van Erwin van de Looi, die onder druk van de fans uiteindelijk zelf besloot op te stappen. Vorig seizoen zwichtte Mathijsen wel voor de druk, toen hij Adrie Koster verving door Zeljko Petrovic. Willem II sprak dinsdag in een verklaring van een 'verschil van inzicht' met de oud-international.

Willem II nam daarnaast per direct afscheid van Grim nu de ploeg nog maar twee punten boven de degradatiestreep staat. Assistent Denny Landzaat en keeperstrainer Peter den Otter blijven wel aan.