Vitesse vergeet zichzelf na sterke eerste helft te belonen, Roma wint in Arnhem

10-03-2022 20:35 Laatste update: 21:26
34

Het Europese topseizoen van Vitesse dreigt te stranden in Rome, ondanks een bemoedigend optreden in eigen huis. De eerste ontmoeting in het tweeluik met het grote AS Roma eindigde in een buitengewoon ongelukkige 0-1 nederlaag, na een fraaie treffer van Sérgio Oliveira vlak voor rust.

De Arnhemmers schopten vrijdagavond nog geen deuk in een pakje boter tegen Sparta, maar zijn in Europa tot veel in staat. Dat ondervond ook de ploeg van José Mourinho, die in de eerste helft de nodige kansen toe moest staan. De openingstreffer van Adrian Grbic werd echter afgekeurd wegens buitenspel en de bedrijvige Loïs Openda schoot voor open doel wild over.

In de slotfase van de eerste helft begonnen de Romeinen aan te dringen. Jeroen Houwen stopte een venijnige uithaal van Tammy Abraham met de vingertoppen, maar in de blessuretijd viel de 0-1 alsnog: de bal viel na een corner goed voor Oliveira, die hem perfect in de bovenhoek knalde.

Ondanks die tegengoal wisselde de ontevreden Mourinho liefst drie keer bij rust: onder meer Rick Karsdorp kwam de geel-rode gelederen versterken. In de tweede helft gebeurde lange tijd niet veel, afgezien van een misser van Jacob Rasmussen: de Deen meldde zich echter op tijd in de doelmond en voorkwam dat Abraham kon profiteren. In de slotfase kwam AS Roma echter plotseling met zijn tienen te staan: uitgerekend doelpuntenmaker Oliveira maakte kort na elkaar twee lichte overtredingen op Sondre Tronstad en Maximilian Wittek en kreeg twee keer geel.

Vitesse-trainer Thomas Letsch reageerde met het inbrengen van Riechedly Bazoer, Nikolai Baden Frederiksen én Thomas Buitink, maar de ervaren Italianen hielden het drukkende Vitesse van zich af. De Arnhemmers moeten – na de competitiewedstrijd tegen Heracles – op donderdag 17 maart een achterstand goed zien te maken in Stadio Olimpico.