Fortuna Sittard wint degradatiekraker van Willem II: Flemming de matchwinner

Fortuna Sittard wint degradatiekraker van Willem II: Flemming de matchwinner

13-03-2022 14:10 Laatste update: 14:11
71

Het vertrek van trainer Fred Grim heeft niet voor het gewenste schokeffect gezorgd bij Willem II. De Tilburgers verloren zondag de degradatiekraker bij Fortuna Sittard met 1-0. Daardoor neemt de spanning onderin de Eredivisie alleen maar toe.

Willem II stuurde deze week Grim de laan uit, terwijl technisch directeur Joris Mathijsen op non-actief werd gesteld. Interim-trainer Denny Landzaat kreeg wel de beschikking over Nasser El Khayati, maar de spelmaker begon in Sittard nog op de bank. 

Willem II en Fortuna maakten er een aantrekkelijk schouwspel van, mede doordat ze beiden veel ruimte weggaven. Elton Kabangu kreeg namens de bezoekers drie goede kansen, maar onder meer een één-tegen-één met doelman Yanick van Osch wist hij niet af te maken. Aan de zijde van Fortuna was Zian Flemming duidelijk de gevaarlijkste man, maar ook hij wist het net in de eerste helft niet te vinden.

Dat lukte Flemming kort na rust wél. Hij kopte raak uit een voorzet van Lisandro Semedo. Dat was een flinke dreun voor Willem II, dat in het vervolg wel aandrong, maar weinig echte kansen meer afdwong. Aan de andere kant had Dimitrios Siovas zelfs de 2-0 op de voet, maar hij schoot van dichtbij over. Niet veel later stond de paal een treffer van Mats Seuntjens in de weg.

De Tilburgers brachten onder meer El Khayati nog in, terwijl verdediger Wessel Dammers in de slotfase als stormram fungeerde, maar de felbegeerde goal bleef uit. Het betekent dat Fortuna de laatste plaats weer verlaat en in punten gelijk komt met nummer vijftien Willem II. Sparta en PEC Zwolle hebben voorlopig twee punten minder.