Ten Hag deelt '10 met een griffel' uit bij Ajax: Het kan niet beter eigenlijk

Ten Hag deelt '10 met een griffel' uit bij Ajax: "Het kan niet beter eigenlijk"

14-03-2022 06:45
34

Ajax-trainer Erik ten Hag prijst zich heel, heel gelukkig met Ryan Gravenberch. De negentienjarige middenvelder gooide vrijdagavond tegen SC Cambuur (2-3) de schroom van zich af en was goed voor twee assists én de winnende goal.

Gravenberch, sinds de winterstop lang niet altijd zeker van een basisplaats, speelde in Leeuwarden als controleur, als vervanger van Edson Álvarez. "Hij heeft die rol buitengewoon sterk ingevuld. Een 10 met een griffel", laat Ten Hag optekenen door De Telegraaf.

"Hij heeft heel taakbewust gespeeld, is continu aanspeelbaar geweest, heeft goed de restverdediging bewaakt, is een paar keer goed doorgestoomd, de eindpassing was twee keer goed en uiteindelijk maakt hij dan ook nog de winnende goal. Het kan niet beter eigenlijk."

Ten Hag hoopt desondanks dat Álvarez op tijd fit is voor de Champions League-kraker tegen Benfica. De Portugezen komen dinsdagavond op bezoek in de Johan Cruijff Arena. De winnaar plaatst zich voor de kwartfinale. Noussair Mazraoui, Jurriën Timber en Brian Brobbey maakten tegen Cambuur hun rentree

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie