'Goede hoop op PSV als onverwachte kampioen, want Ajax heeft lastig programma'

'Goede hoop op PSV als onverwachte kampioen, want Ajax heeft lastig programma'

14-03-2022 10:10
67

René van de Kerkhof denkt nog altijd dat Ajax uiteindelijk kampioen zal worden. Het PSV-icoon tempert daarmee de verwachtingen van zijn broer Willy, die een Eindhovense comeback nog wel ziet gebeuren.

PSV won zondag moeizaam van FC Utrecht (0-1) en bleef in het spoor van Ajax, dat nog altijd twee punten voor staat op de ranglijst. Toch is Willy vol vertrouwen. "Ik heb goede hoop dat PSV de onverwachte kampioen gaat worden", zegt hij tegen Omroep Brabant. "We hebben een makkelijker programma dan Ajax, dat het nog moet opnemen tegen AZ, Vitesse en Feyenoord. Ik zie de mogelijkheden wel, als PSV constant in het spoor blijft."

René ziet het minder rooskleurig in. Ook hij onderkent dat PSV een op papier eenvoudiger programma heeft en stipt het komend weekend aan, maar op een kampioenschap durft hij niet te hopen. "Het is spannend. Komend weekend treft PSV Fortuna en Ajax neemt het op tegen Feyenoord. Het zou zomaar kunnen zijn dat we na die speelronde bovenaan staan. Maar ik blijf erbij dat Ajax kampioen wordt."

De broers Van de Kerkhof waren het wel eens over Joël Drommel, die in Utrecht prima keepte en belangrijk was voor PSV. "Hij is niet mijn favoriet, maar hij pakte voor het eerst punten voor PSV", liet René optekenen. "Dat is heerlijk voor hem. Daar sta je voor, om punten voor je ploeg te pakken."