Slot wijst op Feyenoord-pijnpunt: 'Dat doen we dit seizoen nog te weinig'

Slot wijst op Feyenoord-pijnpunt: 'Dat doen we dit seizoen nog te weinig'

14-03-2022 11:06
47

Arne Slot was ondanks de 1-2 zege van Feyenoord op bezoek bij PEC Zwolle niet tevreden. De oefenmeester baalde vooral van het eerste kwartier van zijn ploeg, waarin het verschil niet gemaakt werd.

In de eerste vijftien minuten was Feyenoord zeer dominant, maar werd er niet doorgepakt. Dat frustreerde Slot. "Er lag zo veel ruimte en we sneden er een aantal keer zo makkelijk doorheen", vertelt de oefenmeester bij ESPN. "Het gif dat we de laatste tien minuten hadden om de 2-2 te voorkomen, hadden we toen moeten hebben om zelf te scoren."

"Het eerste kwartier had ik het gevoel dat ze speelden met een idee dat de goal later wel zou vallen als ze hem nu niet maakten", gaat Slot verder. "Maar dat gevoel moet je niet hebben, want er kan altijd wat gebeuren in een wedstrijd. Tegen AZ bijvoorbeeld met die penalty, dan draait het wedstrijdverloop om. Als je beter bent, moet je dat omzetten in een goal en dat doen we dit seizoen te weinig."

De trainer uit Bergentheim, die met zijn ploeg derde blijft staan en een serie van twee competitiewedstrijden zonder overwinning afkapte, stelde dat Feyenoord veel geluk heeft gehad. "Dit was een ongebruikelijke overwinning omdat we matig tot slecht speelden, maar toch in staat waren om te winnen."