'Wij waren de betere, maar in Europa draait het om standaardsituaties en counters'

'Wij waren de betere, maar in Europa draait het om standaardsituaties en counters'

15-03-2022 23:15 Laatste update: 23:22
165

De ontgoochelde Dusan Tadic verzorgde bij RTL de eerste reactie na Ajax' eliminatie in de Champions League. De Servische aanvoerder vond dat Ajax op basis van het vertoonde spel niet verdiende om van Benfica te verliezen.

De late 0-1 van Darwin Núñez kwam hard aan bij Tadic. "Lastig om nu te praten en de juiste woorden te vinden", liet hij weten bij RTL. "Ik denk niet dat wij het verdienden om te verliezen. Wij wisten dat ze gevaarlijk waren bij standaardsituaties en tegenaanvallen. Daar stelden wij ons goed op in, maar dan scoren zij uit één vrije trap."

Tadic beaamde dat Ajax zelf al eerder had moeten scoren. "In de eerste helft? Dat denk ik wel, ja. Maar ook in de tweede helft kregen we een paar mogelijkheden", aldus de linkspoot. "Wij waren de betere ploeg, maar in Europa draait het vooral om de standaardsituaties en counters. Dat weten we ook: de counters hebben we kunnen voorkomen, maar zij scoren dan uit één dood spelmoment. Of ik iemand iets kan verwijten? Nee, ik kan niemand wat verwijten. Wij zijn een team en we moeten bij elkaar blijven, of je nu wint of verliest."