Ten Hag verdedigt Labyad: 'Kijk eens naar die statistieken: hij levert altijd'

Ten Hag verdedigt Labyad: 'Kijk eens naar die statistieken: hij levert altijd'

18-03-2022 16:09
117

Erik ten Hag heeft een lans gebroken voor Zakaria Labyad. De aanvallende middenvelder heeft een aflopend contract bij Ajax, maar zit vaker bij de selectie dan een talent als Naci Ünüvar en dat vindt De Telegraaf vreemd.

De ochtendkrant was aanwezig op een persconferentie van Ten Hag en vroeg hem waarom Labyad wel en Ünüvar niet al te vaak bij de Amsterdamse selectie zit. "Naci is op de goede weg, maar nog niet op de weg om voor ons het verschil te maken", laat de oefenmeester optekenen. Labyad heeft in het verleden wel bewezen dat hij dat kan."

Op de reactie dat de spelmaker dat toch een tijdje niet heeft laten zien, reageerde Ten Hag geprikkeld. "Maar als hij niet speelt, kan hij zijn statistieken toch niet omhoog halen? Je moet eens naar die statistieken kijken, die zijn geweldig. Als hij speelt, levert hij voor Ajax. Bekijk het maar eens."

Zondag zal Ajax het waarschijnlijk zonder Labyad in de basis opnemen tegen Feyenoord. Die club heeft geen geheimen voor de trainer van de regerend landskampioen. "Ze willen domineren, ook aan de bal door van achteruit te spelen en voorin hoog druk te zetten. Dat is een groot verschil met andere jaren. Dat kun je ook als kracht zien: positiespel en een idee aan de bal en ze kunnen hoog druk zetten in hoge intensiteit."