Ajax wordt afgedroogd: 'Slechtste eerste helft van Berghuis van het seizoen'

Ajax wordt afgedroogd: 'Slechtste eerste helft van Berghuis van het seizoen'

20 maart - 15:36
72

Ajax wordt afgedroogd door Feyenoord en heeft het geluk dat de wedstrijd nog niet beslist is. De analisten van ESPN zijn kritisch.

Feyenoord leidt met 1-2 en dat had niet iedereen voorspeld. "De bepalende spelers van Ajax komen niet of nauwelijks aan de bal. Feyenoord is veel scherper", zegt Mario Been. "Het was echt de spelverhouding in deze wedstrijd. Dat is vaak het probleem van Ajax: veel mensen voor de bal. In dit soort duels staat Feyenoord er gewoon. Het heeft met scherpte te maken."

Marciano Vink ziet een ander probleem bij de 1-2 van Guus Til. "Dit was hetzelfde als bij de 2-2 van Yaremchuk (tegen Benfica, red.). "Timber ver voor de bal, Blind totaal uit positie. Er is zoveel ruimte voor Feyenoord om te voetballen. Een aantal spelers geeft niet thuis. Berghuis heeft de slechtste eerste helft van het seizoen gespeeld."

Ryan Gravenberch is een van de Ajacieden die wél thuis geeft. "We hebben veel over Gravenberch gesproken. Na corona is hij helemaal terug. Van iedereen is hij het meest bedrijvig.Ajax komt rond de zestien, maar de eindpass is niet goed."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!