Van Bommel lyrisch over ontwikkeling Teze: 'De nodige discussie met hem gehad'

Van Bommel lyrisch over ontwikkeling Teze: 'De nodige discussie met hem gehad'

22-03-2022 06:52 Laatste update: 07:35
52

Mark van Bommel denkt dat de ster van Jordan Teze ver kan rijzen. Het duo werkte bij PSV O19 samen, waar de jongeling het zijn trainer niet altijd even makkelijk maakte. 

Teze meldde zich maandag voor het eerst in Zeist bij Oranje. De verdediger maakt op zijn 22ste voor het eerst deel uit van de definitieve selectie en volgens Van Bommel heeft de PSV'er dat zelf afgedwongen. Bij PSV bracht de oefenmeeester hem een stuk bewustwording bij. "Toen heb ik best wel strijd met hem moeten voeren", zegt hij tegen De Telegraaf. "Jordan had echt alle kwaliteiten om een topverdediger te zijn. Hij was opbouwend heel goed en hij heeft een lichaam dat echt gemaakt is voor topvoetbal met een grote longinhoud en een geweldig loopvermogen."

"Maar hij nam het af en toe wel te gemakkelijk op en daarover heb ik de nodige discussies met hem gehad", vervolgt de clubloze Van Bommel. "Dat was best moeilijk voor hem, maar ik denk dat hij zal zeggen dat hij daar wel veel van heeft geleerd." Intussen is Teze een vaste waarde onder Roger Schmidt, waar hij sinds de absentie van André Ramalho zijn plek in het hart van de defensie heeft veroverd.

"De afgelopen jaren heeft hij grote stappen gemaakt", erkent Van Bommel. "Hij is een jongen die zich ook laat horen en vaak de goede dingen zegt. Daarom zie ik in hem een speler die kan uitgroeien tot een leider in het elftal. Als Jordan zijn kop erbij houdt, dan kan hij echt heel ver komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie