Belgisch onbegrip over Overmars-aanstelling: 'Nieuw dieptepunt voor ons voetbal'

Belgisch onbegrip over Overmars-aanstelling: 'Nieuw dieptepunt voor ons voetbal'

22-03-2022 10:45
72

In de Belgische kranten is met veel verontwaardiging gereageerd op de aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur bij Royal Antwerp FC. De voormalig Ajax-directeur werd zes weken geleden ontslagen in Amsterdam vanwege het sturen van grensoverschrijdende berichten aan vrouwelijke collega's en kreeg twee weken daarna al een belletje uit Antwerpen.

Dat Antwerp er ondanks het geruchtmakende vertrek uit de Johan Cruijff Arena toch voor koos om Overmars alweer aan te stellen, levert verontwaardigde reacties op. Vooral Het Nieuwsblad haalt uit en stelt dat The Great Old een 'geilneef' binnen heeft gehaald. 'Nee, dat is geen slechte grap. Zo stond voormalig directeur voetbalzaken Marc Overmars bij Ajax bekend. Dit is een nieuw dieptepunt voor het Belgische voetbal.'

Wedden

Meer odds

'De normen en waarden aan de ene landsgrens zijn blijkbaar niet dezelfde als aan de andere landsgrens', zo valt er verder nog te lezen. 'Succes boven alles bij Antwerp-voorzitter Paul Gheysens. Maar wat is de Europese top waard als op de weg daarnaartoe mensen seksueel grensoverschrijdend gedrag moeten tolereren? Hoe hij zou reageren mocht zijn 27-jarige dochter Marie-Julie een dickpic ontvangen van een van haar bazen, dat kwam Gheysens niet uitleggen. Zolang die baas goed werk levert, maakt het hem blijkbaar niet uit.'

In Het Laatste Nieuws spreekt huisanalist Marc Degryse, die in Nederland voor PSV speelde en uiteindelijk tot 63 interlands voor het Belgische nationale elftal kwam, zijn afschuw over de komst van Overmars uit. "Je kan wel zeggen dat iedereen een tweede kans verdient, maar niet dat dit een privékwestie was. Het gebeurde op de club, bij Ajax. Dat soort gedrag kan simpelweg niet. Zoiets kan je niet maken. Overmars is wat dat betreft beschadigd, temeer omdat het niet bij één slachtoffer is gebleven. Dit weglachen of wegmoffelen gaat niet."

Dat de sportieve mogelijkheden voor The Great Old toenemen met de komst van Overmars, sneeuwt volgens Degryse onder door het Ajax-incident. "Dit is een gedurfde zet van Royal Antwerp FC. Want Marc Overmars is echt wel een grote vis. Zij het één met een serieus reukje aan. Eén die weliswaar past bij de controverse die de club oproept en al zeker bij de voorzitter, maar die ook veel commotie met zich meebrengt. Omdat Antwerp geen rekening houdt met de slachtoffers van Overmars. Het geeft hen als het ware zelfs een nieuwe klap."