'Mooi nieuws voor Antony: Ajacied mag met grote namen schitteren bij Brazilië'

'Mooi nieuws voor Antony: Ajacied mag met grote namen schitteren bij Brazilië'

23-03-2022 23:34
86

Het lijkt erop dat Antony spoedig zijn basisdebuut zal maken bij het Braziliaanse elftal. De verwachting is dat de Ajax-aanvaller mag starten in het WK-kwalificatieduel met Chili.

Braziliaanse media weten op basis van de afsluitende Seleçao-training te melden dat Antony, Neymar en Vinícius Júnior in de aanval zullen staan tegen Chili. Antony speelde al zeven interlands, maar de linkspoot kwam in al die duels als invaller binnen de lijnen. Vrijdagnacht (Nederlandse tijd) lijkt de rechtsbuiten dus het vertrouwen te krijgen van bondscoach Tite.

Het was aanvankelijk überhaupt de vraag of de Ajacied kon spelen tegen Chili, na de lichte blessure die hij in De Klassieker opliep. "Hij heeft nog wat last en hij zal nog behandeld moeten worden", zei Tite nog over Antony op de persconferentie.

Brazilië heeft zich al een tijdje gekwalificeerd voor het WK, waardoor de bondscoach ook de ruimte heeft om te experimenteren. Na het treffen met Chili is de wedstrijd tegen Bolivia de laatste ontmoeting in de kwalificatie voor de Brazilianen.