Teleurstellend Jong Oranje loopt dure EK-kwalificatieschade op in Bulgarije

Teleurstellend Jong Oranje loopt dure EK-kwalificatieschade op in Bulgarije

25 maart - 20:38
77

Jong Oranje heeft duur puntenverlies geleden in de EK-kwalificatie. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Bulgarije kwam de ploeg van Erwin van de Looi niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Bij Jong Oranje was de meest in het oog springende basisspeler Ryan Gravenberch. De jonge middenvelder wordt gelinkt aan Bayern München, maar mocht vrijdagavond op een matige Bulgaarse grasmat laten zien wat hij waard was. Gravenberch wist zich echter niet te onderscheiden.

Dat gold ook voor de rest van de Nederlandse talenten. Vooral in de eerste zestig minuten van de wedstrijd kregen de Bulgaren een aantal goede kansen. Mede dankzij Kjell Scherpen kon Jong Oranje de nul houden. In de laatste slotfase draaide de wedstrijd langzaam om.

Onder meer Brian Brobbey en Joshua Zirkzee kregen een aantal goede kansen, maar die werden niet benut. Daardoor stond de brilstand na negentig minuten nog steeds op het scorebord in Sofia. Jong Oranje doet daarmee geen goede zaken in de EK-kwalificatie: concurrent Jong Zwitserland won wel, waardoor Van de Looi en co. nu vijf punten achterstaan met één duel minder gespeeld. Dinsdag komt Jong Zwitserland naar Deventer voor een ontmoeting met Jong Oranje.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s